SIA „Ziemeļkurzemes reģionāla slimnīca” ēkas būvniecība Talsos I kārta

Situācijas apraksts:

Šobrīd slimnīca Talsos atrodas tehniski un morāli novecojušās telpās. Ēka sastāv no trīs daļām, kas celtas 1900., 1940., un 1963.gados. Piemēram, ēkas pamati ir nolietojušies par 80%. Nepietiekamas lietus ūdens novadīšanas sistēmas dēļ pagrabā nonāk lietus ūdeņi, kas bojā pagraba sienas. Jaunu ēku uz šādiem pamatiem celt nevar, ko apstiprina arī ekspertu dotie slēdzieni. Kopējais ēkas tehniskais nolietojums 2000.gada sākumā bija 60%, līdz ar to nepieciešami lieli kapitālieguldījumi, lai uzlabotu ēkas stāvokli. Stacionāra palātas un telpas ārstnieciskā procesa nodrošināšanai neatbilsti mūsdienu prasībām, radot nepievilcīgus pacientu uzturēšanas apstākļus. Sanitāro mezglu skaits pacientiem un personālam ir nepietiekošs un neatbilst pastāvošajām normām. Gan nokļūšana uz slimnīcas atbalsta nodaļām, gan iekļūšanai palātās un sanitārajos mezglos slimnīcas ēkā nav piemērotas gan pacientiem ar funkcionāliem traucējumiem, gan arī pacientu apmeklētājiem, kā arī darbiniekiem.

Projekta mērķi:

Jaunajā slimnīcas ēkā (aptuveni 4095,2 m2 platībā) atradīsies traumpunkts, vidēja izmēra stacionārs ar 44 gultas vietām, divām operāciju zālēm, kā arī intensīvās terapijas jeb reanimācijas nodaļu. Tāpat būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, rehabilitācijas kabinetu un dienas stacionāru ar ķirurģisko, terapeitisko un ginekoloģisko palīdzību. Pēc projekta pabeigšanas Talsu, Rojas, Dundagas un Mērsraga novadu iedzīvotājiem būs iespēja ārstēties patīkamās, plašās un mūsdienīgi aprīkotās telpās, bet personālam uzlabosies darba apstākļi.

Projekta I kārtas ietvaros tika uzsākta ēkas būvniecība, ko pabeigs nākošā projekta ietvaros.

Projekta stadija:

Ir sagatavots būvlaukums un uzsākti pamatu betonēšanas darbi.

Projekta īstenotāji:

Projektētāji: SIA "Ozola&Bula, arhitektu birojs"
Būvfirma: SIA "Ostas celtnieks"
Būvuzraugs: SIA "Firma L4"

Projekta finansētāji:

85% finansējumu nodrošina ES Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 13,21 % valsts budžets un 1,79 % Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca.

Projekta I kārtas ietvaros darbus pabeidza līdz 2012.gada 13.novembrim, bet stacionāra ēkas būvniecību pilnībā plānots pabeigt 2014. gadā projekta  II kārtas ietvaros.