Iedzīvotāji varēs apskatīt jauno Talsu slimnīcu

Iedzīvotāji varēs apskatīt jauno Talsu slimnīcu

Trešdien, 1.oktobrī no plkst. 11:00 līdz 13:00 Talsu jaunās slimnīcas ēkā Stendes ielā 1 notiks Atvērto durvju diena, kuras laikā jebkurš interesents varēs apskatīt jaunās slimnīcas telpas. 

Atvērto durvju diena plkst. 11:00 sāksies ar jaunās slimnīcas ēkas iesvētīšanas pasākumu. Jaunajām telpām savu svētību dos trīs konfesiju mācītāji – Talsu luterāņu draudzes mācītājs Māris Ludviks, Talsu baptistu draudzes mācītājs Miervaldis Lindmanis un Talsu katoļu draudzes prāvests Toms Priedoliņš.

Pēc ēkas iesvētīšanas iedzīvotāji varēs izstaigāt jaunās telpas. Savos posteņos atradīsies medicīniskais personāls, kas atbildēs uz interesentu jautājumiem un parādīs telpas. Iedzīvotāji varēs apskatīt arī īpaši izveidotu fotokolāžu, kurā būs atspoguļots vecās slimnīcas bēdīgais stāvoklis kontrastā ar jaunās slimnīcas ērtajām, skaistajām un mūsdienīgajām telpām.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca aicina visus interesentus izmantot unikālo iespēju un iepazīties ar Talsu jauno slimnīcu Stendes ielā 1, ko mēs visi tik ļoti gaidījām!

 

UZZIŅAI:

Talsu jaunās slimnīcas būvniecība ir pabeigta un ēka ir nodota ekspluatācijā. Jaunajā Talsu slimnīcā pacienti no Talsu, Rojas, Dundagas un Mērsraga novadiem varēs saņemt daudz kvalitatīvāku veselības aprūpi mūsdienīgos apstākļos, bet slimnīcas darbinieki varēs strādāt 21.gadsimta prasībām atbilstošā vidē. Pateicoties jaunajai slimnīcas ēkai, ir palielinājusies arī mediķu interese strādāt Talsos.

Jaunajā slimnīcā būs 26 gultas vietas iekšķīgo slimību jeb terapijas nodaļā, 10 gultas ķirurģijai, 3 gultas intensīvajai terapijai, 4 gultas dienas stacionāram, kā arī 3 observācijas gultas steidzamās medicīniskās palīdzības punktā. Tāpat jaunajā slimnīcā būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, laboratorija un rehabilitācijas nodaļa. Slimnīcā tiks nodrošināti arī diagnostikas pakalpojumi, tai skaitā rentgenogrāfijas izmeklējumi, datortomogrāfija un ultrasonogrāfija. Darbu turpinās arī grūtnieču aprūpes kabinets un hemodialīzes nodaļa.

Jāatgādina, ka 2009.gadā Talsu slimnīca no lokālas slimnīcas pārtapa par aprūpes slimnīcu ar minimālām ārstēšanas iespējām. Daļa darbinieku tika atlaista. Lai izvairītos no iespējamās Talsu slimnīcas slēgšanas, tika uzsāktas sarunas ar Ventspils domi par abu pilsētu slimnīcu apvienošanu. Veiksmīgo sarunu rezultātā Talsu slimnīca tika apvienota ar Ventspils slimnīcu, kurai bija reģionālās daudzprofilu slimnīcas statuss. Šīs izmaiņas bija nepieciešamas gan darbinieku, gan pacientu dēļ. 2010.gadā nodibināta slimnīcu apvienība – kapitālsabiedrība „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”.

Apvienība saņēma ES ERAF finansējumu – vienu miljonu latu (1,422 miljonus eiro). Nekavējoties tika uzsākts darbs pie jaunas slimnīcas ēkas būvniecības ieceres Talsos, šī mērķa sasniegšanai piesaistot ES un valsts budžeta līdzekļus. Pateicoties Ventspils pilsētas domes un slimnīcas vadības mērķtiecīgam darbam, no ES fondiem kopumā izdevās piesaistīt 6,17 miljonus eiro. Līdzfinansējumu piešķīra arī Talsu novada un Rojas novada pašvaldības. Kopējās projekta izmaksas ir 7,33 miljoni eiro.

 

 

2014.gada 24.septembrī