Gatavojas Talsu slimnīcas atklāšanai

Gatavojas Talsu slimnīcas atklāšanai

Jau nākamnedēļ, 30. septembrī notiks Talsu jaunās slimnīcas ēkas svinīgais atklāšanas pasākums, kas iezīmēs veselības aprūpes kvalitātes paaugstināšanos Ziemeļkurzemes iedzīvotājiem. 

Slimnīcas atklāšanas pasākumā piedalīsies Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze, Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Lauris Karlsons, Dundagas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Laicāns, kā arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadība, objekta projektētāji, būvnieki, aprīkotāji un citi viesi.

Nākamajā dienā pēc oficiālās atklāšanas – 1.oktobrī no plkst. 11:00 līdz 13:00 Talsu jaunajā slimnīcā notiks Atvērto durvju diena, kuras laikā  jaunās telpas varēs apskatīt iedzīvotāji. Savukārt 2.oktobrī jaunajā ēkā darbu sāks stacionārs un uzņemšanas nodaļa, tikmēr slimnīcas ambulatorā daļa darbu sāks 6.oktobrī.

Jaunajā Talsu slimnīcā pacientiem un medicīnas darbinieki būs nodrošināti mūsdienīgi apstākļi un patīkama vide.  Pateicoties jaunajai slimnīcai, ir palielinājusies arī mediķu interese strādāt Talsos. Tostarp jaunajā uzņemšanas nodaļā strādās jauns ķirurgs,  internists, kā arī topošā pediatre, kas šobrīd mācās rezidentūrā. Tāpat jauno slimnīcu, kā savu prakses vietu ir izvēlējušies divi ģimenes ārsti un psihiatrs.

Jaunajā slimnīcā būs 26 gultas vietas iekšķīgo slimību jeb terapijas nodaļā, 10 gultas ķirurģijai, 3 gultas intensīvajai terapijai, 4 gultas dienas stacionāram, kā arī 3 observācijas gultas steidzamās medicīniskās palīdzības punktā. Tāpat jaunajā slimnīcā būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, laboratorija un rehabilitācijas nodaļa. Slimnīcā tiks nodrošināti arī diagnostikas pakalpojumi, tai skaitā rentgenogrāfijas izmeklējumi, datortomogrāfija un ultrasonogrāfija. Darbu turpinās arī grūtnieču aprūpes kabinets un hemodialīzes nodaļa.

UZZIŅAI:

Jāatgādina, ka 2009.gadā Talsu slimnīca no lokālas slimnīcas pārtapa par aprūpes slimnīcu ar minimālām ārstēšanas iespējām. Daļa darbinieku tika atlaista. Lai izvairītos no iespējamās Talsu slimnīcas slēgšanas, tika uzsāktas sarunas ar Ventspils domi par abu pilsētu slimnīcu apvienošanu. Veiksmīgo sarunu rezultātā Talsu slimnīca tika apvienota ar Ventspils slimnīcu, kurai bija reģionālās daudzprofilu slimnīcas statuss. Šīs izmaiņas bija nepieciešamas gan darbinieku, gan pacientu dēļ. 2010.gadā nodibināta slimnīcu apvienība – kapitālsabiedrība „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”.

Apvienība saņēma ES ERAF finansējumu – vienu miljonu latu (1,422 miljonus eiro). Nekavējoties tika uzsākts darbs pie jaunas slimnīcas ēkas būvniecības ieceres Talsos, šī mērķa sasniegšanai piesaistot ES un valsts budžeta līdzekļus. Pateicoties Ventspils pilsētas domes un slimnīcas vadības mērķtiecīgam darbam, no ES fondiem kopumā izdevās piesaistīt 6,17 miljonus eiro. Līdzfinansējumu piešķīra arī Talsu novada un Rojas novada pašvaldības. Kopējās projekta izmaksas ir 7,33 miljoni eiro.

 

2014.gada 26.septembrī