Talsu slimnīca iedzīvojusies jaunajā ēkā

Loram jauns operāciju mikroskops

Jau nedēļu Talsu slimnīca visus veselības aprūpes pakalpojumus sniedz jaunajā ēkā Stendes ielā 1. Jaunajā slimnīcas adresē darbojas gan steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, gan arī stacionārs, ambulatoro pakalpojumu nodaļa un laboratorija.

Daudzi pacienti novērtē, ka jaunā slimnīcas ēka un telpas ir atbilstošas vides pieejamības standartiem. Vides pieejamība attiecas ne tikai uz redzes invalīdiem un cilvēkiem ratiņkrēslā, bet arī uz veciem cilvēkiem, vecākiem ar bērnu ratiņiem un citiem cilvēkiem dažādās dzīves situācijās.

Pierakstīties pie ārstiem, speciālistiem un uz izmeklējumiem var zvanot pa jauno slimnīcas reģistratūras tālruņa numuru 632 59997. Tikmēr diennakts steidzamās medicīniskās palīdzības punkta tālruņa numurs paliek nemainīgs - 632 23350.

Jau ziņojām, kaTalsu jaunā slimnīca svinīgi atklāta 30.septembrī, bet 1.oktobrī notika jaunās ēkas iesvētīšana un Atvērto durvju diena iedzīvotājiem.

Jaunajā slimnīcā ir 26 gultas vietas iekšķīgo slimību jeb terapijas nodaļā, 10 gultas ķirurģijai, 3 gultas intensīvajai terapijai, 4 gultas dienas stacionāram, kā arī 3 observācijas gultas steidzamās medicīniskās palīdzības punktā. Tāpat jaunajā slimnīcā ir plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, laboratorija un rehabilitācijas nodaļa. Slimnīcā tiek nodrošināti arī diagnostikas pakalpojumi, tai skaitā rentgenogrāfijas izmeklējumi, datortomogrāfija un ultrasonogrāfija. Darbu turpina arī grūtnieču aprūpes kabinets un hemodialīzes nodaļa.

Kopējās Talsu slimnīcas būvniecības izmaksas ir 7,33 miljoni eiro. Pateicoties Ventspils pilsētas domes un slimnīcas vadības mērķtiecīgam darbam, no ES fondiem projektam kopumā izdevās piesaistīt 6,17 miljonus eiro. Līdzfinansējumu piešķīra arī Talsu novada un Rojas novada pašvaldības.

 

2014.gada 9.oktobrī