Konferencē "eHealth week” prezentēs INCA projektu

INCA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē ietvaros no 11. - 13. maijam Rīgā notiek augsta līmeņa starptautiska konference "eHealth week".

Konferencē tiks prezentēts projekts „Sociālās un medicīniskās aprūpes integrācija dzīves atvieglošanai” (INCA), kas tiek realizēts arī Ventspilī.

Lai iepazīstos ar projektu un tā aktivitātēm, konferences dalībnieki tiek aicināti apmeklēt darba grupu "European Innovation PartnershipTrack: Active and Healthy Ageing: The INCA Project" otrdien, 12. maijā, no plkst. 16:30 - 17:30. Savukārt, projekta vadītāja Ventspilī, Vita Vītola, trešdien, 13. maijā, plkst. 16:30 – 17:30 konferences dalībniekus iepazīstinās ar Ventspils pilotprojektu.

Projekta vadošais partneris ir Spānijas Valensijas rajona informāciju un komunikāciju tehnoloģiju uzņēmums „IDI Eikon” un pārējie projekta partneri ir no Spānijas, Kipras, Turcijas un Serbijas.

INCA mērķis ir uzlabot pacientu veselības stāvokli, radot pieeju integrētiem sociālās un veselības aprūpes sistēmas e-pakalpojumiem ārpus slimnīcas. Projekta „INCA” nolūks ir ieviest pārmaiņas pacientu aprūpē, efektīvāk izmantojot sociālos un medicīniskos resursus, palīdzot pacientiem viņu pašu vidē. Tāds ir mērķis „INCA” pieciem pilotprojektiem partneru valstīs. Latvijā projektā tiek iesaistīti pacienti ar hipertensijas saslimšanu.

INCA projekts tiek īstenots Eiropas Komisijas Informāciju un Komunikāciju Tehnoloģijas Politikas atbalsta programmas (ICT PSP) ietvaros (Projekta numurs 621006). Projekta realizētājs Ventspilī ir Ventspils pilsētas Sociālais dienests un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Vairāk informācijas par projektu var atrast mājas lapā www.in3ca.eu.