SENIORUS AR PAAUGSTINĀTU ASINSSPIEDIENU AICINA NOTESTĒT ATTĀLINĀTU VESELĪBAS NOVĒROŠANAS SISTĒMU

INCA

Seniori (vecāki par 65 gadiem) ar paaugstinātu asinsspiedienu aicināti piedalīties projektā, lai notestētu attālinātu veselības novērošanas sistēmu.

Sistēma palīdzēs novērtēt pašsajūtu - noteikt asinsspiediena un pulsa rādītājus, svaru.

Ventspils pilsētas pašvaldībā šobrīd tiek īstenots projekts „Integrētās aprūpes sistēmas ieviešana Ventspils pilsētā” (INCA), kas paredz veicināt pacientu pašaprūpes iespējas ārpus medicīnas iestādēm. Projekta ietvaros izstrādāta elektroniskās datu apmaiņas sistēma un sociālās rehabilitācijas programma arteriālās hipertensijas slimniekiem (hipertensija – paaugstināts asinsspiediens) vecākiem par 65 gadiem, kuriem nepieciešama sociālā un medicīniskā aprūpe mājās.

Kopā ar vadošo partneri Spānijā ir radīta veselības novērošanas sistēma, kurā varēs iesaistīties seniori, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim. Savukārt savlaicīgi, pamanot izmaiņas, par tām būs iespējams attālināti paziņot savam ārstam.

Ar novērošanas sistēmas palīdzību seniori varēs novērtēt savu pašsajūtu - noteikt gan asinsspiediena, gan pulsa rādītājus, svaru un ievadīt šos datus speciālā datorsistēmā.

Rādītājiem līdzi sekos slimnīcas ārsti

Pacientu veselības stāvoklim sekos līdzi Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ārsti, kuri individuāli katram pacientam ieteiks kā rīkoties dažādās situācijās. Pacientu aprūpes procesā tiks iesaistīti arī mājas aprūpētāji, kuri varēs palīdzēt veikt novērojumus tajos gadījumos, kad seniori paši to nespēs vai arī, ja pacientiem nebūs pietiekamas iemaņas darbā ar datoru.

Šobrīd notiek pēdējie sistēmas sagatavošanas darbi un paralēli tiek arī apzināti hipertensijas pacienti, kuri vēlētos iesaistīties šajā projektā, un kuriem šāda sistēma varētu novērst situācijas, kad jāsauc ātrā palīdzība un atkārtoti jāārstējas slimnīcā.

Seniori vai mājas aprūpētāji, kuru apgādībā ir hipertensijas pacienti, aicināti pieteikties dalībai projektā līdz 31. martam, zvanot pa tālruņa numuru 28458018.

INCA projekts tiek īstenots Eiropas Komisijas Informāciju un Komunikāciju Tehnoloģijas Politikas atbalsta programmas (ICT PSP) ietvaros (Projekta numurs 621006). Projektu īstenotājs Latvijā ir Ventspils pilsētaSociālais dienests un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca.

Plašāka informācija par projektu pieejama interneta vietnē www.in3ca.eu.