Aicina pieteikties seniorus dalībai projektā

INCA

Ventspils pilsētas pašvaldībā šobrīd tiek īstenots projekts „Integrētās aprūpes sistēmas ieviešana Ventspils pilsētā” (INCA).

Projekta ietvaros ir izstrādāta elektroniskās datu apmaiņas sistēma un sociālās rehabilitācijas programma arteriālās hipertensijas slimniekiem vecākiem par 65 gadiem.

Kopā ar vadošo partneri Spānijā ir radīta veselības novērošanas sistēma, kurā iesaistās paši seniori, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim, laikus pamanot izmaiņas un attālināti par tām ziņojot ārstam. Senioriem būs iespējam, piemēram, noteikt asinsspiediena un pulsa rādītājus, svaru, novērtēt pašsajūtu un ievadīt šos datus speciālā datorsistēmā, savukārt pacientu veselības stāvoklim sekos līdzi Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ārsti, kuri ieteiks kā rīkoties dažādās situācijās.

Aprūpes procesā tiek iesaistīti arī mājas aprūpētāji, kas varēs palīdzēt pacientiem veikt novērojumus gadījumos, kad viņi paši to nespēj vai arī pacientiem nav pietiekamas iemaņas darbā ar datoru.

Šobrīd notiek pēdējie sistēmas sagatavošanas darbi, lai varētu uzsākt darbu, taču paralēli tam tiek apzināti hipertensijas pacienti, kas vēlas iesaistīties projektā, un kuriem šāda sistēma varētu novērst situācijas, kad jāsauc ātrā palīdzība un atkārtoti jāārstējas slimnīcā. Seniorus vai mājas aprūpētājus, kuru apgādībā ir hipertensijas pacienti, tiek aicināti pieteikt dalību projektā pa tel. 29970025.

INCA projekts tiek īstenots Eiropas Komisijas Informāciju un Komunikāciju Tehnoloģijas Politikas atbalsta programmas (ICT PSP) ietvaros (Projekta numurs 621006). Projekta realizētājs Ventspilī ir Ventspils pilsētas Sociālais dienests un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Vairāk informācijas par projektu var atrast mājas lapā www.in3ca.eu.