Ventspils slimnīca paraksta līgumu par ERAF finansējuma piešķiršanu

slimnica

Pirmdien, 13.novembrī plkst.16:30 Veselības ministrijas telpās Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārstāvji parakstīs līgumu par ERAF finansējuma piešķiršanu slimnīcas attīstības projektam.

Līguma parakstīšanas pasākumā piedalīsies veselības ministre Anda Čakša, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) direktore Anita Krūmiņa, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un citi sadarbības partneri. Līgumu svinīgi parakstīs Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis un CFLA direktore Anita Krūmiņa.

Līgums paredz 8,3 miljonu eiro liela ES struktūrfonda ERAF finansējuma piešķiršanu slimnīcas attīstības projektam. Kopējās projekta izmaksas ir 10 211 164 eiro apmērā, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 8 362 329 eiro, valsts budžeta līdzfinansējums 885 423 eiro un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas līdzfinansējums ir 963 412 eiro.

Projekta īstenošana ļaus uzlabot iedzīvotāju veselības aprūpi rehabilitācijā, onkoloģijā, pediatrijā, dzemdniecībā, ķirurģijā, sirds un asinsvadu slimību, laboratorijas pakalpojumu sniegšanā un citās jomās.

Pateicoties ERAF piešķirtajam finansējumam, slimnīca plāno iegādāties vairākas jaunas iekārtas, tostarp lai nomainītu morāli novecojušās medicīniskās tehnoloģijas pret jaunām. Paredzēts iegādāties jaunu magnētiskās rezonanses iekārtu, datortomogrāfu, ultrasonogrāfus, rentgena, mamogrāfijas, laparoskopijas un citas iekārtas, aprīkojumu operācijas zālēm.

Tāpat paredzēts rekonstruēt vairākas nodaļas – dzemdību, terapijas, neiroloģijas un kardioloģijas nodaļas, kā arī pārplānot un paplašināt telpas rehabilitācijai un renovēt operāciju zāles.

Uzlabojumi paredzēti gan Ventspilī, gan slimnīcas filiālē Talsos. Projektu plānots īstenot līdz 2022 .gada beigām.

13.11.2017.