Parakstīs līgumu par magnētiskās rezonanses iekārtas piegādi ZKRS

slimnica

28. novembrī plkst. 10:00 Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā svinīgā pasākumā tiks parakstīts līgums par magnētiskās rezonanses iekārtas piegādi ERAF projekta “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” īstenošanas ietvaros.

Pasākuma laikā ar ieskatiem par Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas attīstības plāniem dalīsies Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, anesteziologs, reanimatologs un Saeimas deputāts Gundars Daudze un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis. Savukārt ar jaunās magnētiskās rezonanses iekārtas izmeklējumu iespējām iepazīstinās atklāta konkursa uzvarētāja un iekārtas piegādātāja SIA "Arbor Medical Korporācija" valdes locekle Dace Rātfeldere.

Ventspils slimnīcā piegādās un tiks uzstādīta magnētiskās rezonanses iekārta PHILIPS Ingenia 1.5T ar magnētiskā lauka stiprumu 1.5 T (teslas). Jaunā iekārta būs pilnībā digitalizēta, ar universālu komplektāciju, kas nodrošinās izmeklējumus ar visām pieejamajām modernākajām izmeklēšanas metodēm – specializētas, ļoti augstas kvalitātes programmas neiroloģijai, kardioloģijai, ķirurģijai, traumatoloģijai un citām specialitātēm. Pateicoties unikālajām tehnoloģijām, izmeklējuma veikšana būs ar daudz augstāku izmeklējuma kvalitāti, kas ir īpaši būtiska onkoloģisko slimību agrīnai diagnostikai, kā arī dažādu asinsvadu, galvas, mugurkaula, vēdera un citos izmeklējumos.

ERAF projekta piešķirtā finansējuma ietvaros Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca plāno būtiski modernizēt Diagnostikas nodaļu, nomainot pašreizējās iekārtas, kuras kalpojušas jau 10 gadus pret jaunām, mūsdienīgām iekārtām. Jau 2018. gada pirmajā pusē plānots iegādāties arī jaunu ultrasonogrāfu, rentgenu, mamogrāfijas un endoskopijas iekārtas.

27.11.2017.