Parakstīts līgums par magnētiskās rezonanses iekārtas piegādi

slimnica

Pagājušajā nedēļā parakstīts līgums par magnētiskās rezonanses iekārtas piegādi ERAF projekta “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” īstenošanas ietvaros un šobrīd norit darbi iekārtas nomaiņai.

Veselības aprūpē svarīgi ir nodrošināt nepārtrauktu medicīnisko aprūpi, un viena no tās sastāvdaļām ir diagnostisko izmeklējumu veikšana, kas ir būtiska dzīvības glābšanas procesā, tādēļ šobrīd norit aktīvi magnētiskās rezonanses iekārtas nomaiņas darbi, lai pēc iespējas ātrāk izmeklējums būtu atkal pieejams iedzīvotājiem.

Līguma ietvaros Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tiek uzstādīta magnētiskās rezonanses iekārta PHILIPS Ingenia 1.5T ar magnētiskā lauka stiprumu 1.5 T (teslas). Jaunā iekārta būs pilnībā digitalizēta, ar universālu komplektāciju, kas nodrošinās izmeklējumus ar modernākajām izmeklēšanas metodēm – specializētas, ļoti augstas kvalitātes programmas neiroloģijai, kardioloģijai, ķirurģijai, traumatoloģijai, u.c. nozarēm. Pateicoties unikālajām tehnoloģijām, izmeklējuma veikšana būs ar daudz augstāku izmeklējuma kvalitāti, kas ir īpaši būtiska onkoloģisko slimību agrīnai diagnostikai, kā arī dažādu asinsvadu, galvas, mugurkaula, vēdera un citos izmeklējumos.

Iekārtas līguma parakstīšanas svinīgajā pasākumā Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis norādīja, ka līdz ar jaunās iekārtas uzstādīšanu slimnīca pakāpjas latiņu augstāk un Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem turpmāk būs pieejami augstas klases magnētiskās rezonanses izmeklējumi.

Par paveiktajiem darbiem un turpmākajiem plāniem atzinīgi izteicās arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs. “Vienmēr pasākumos lepojamies ar paveikto mūzikā, sportā un citās jomās, un ir liels prieks arī par Ventspils slimnīcu, kurai būs par vienu augstas klases diagnostisko iekārtu vairāk. Ar iekārtas iegādi izaugsmes iespējas būs ārstiem speciālistiem, kas ar to strādās, bet iedzīvotājiem būs iespēja saņemt precīzākas diagnozes, tādejādi samazinot atveseļošanās laiku,” gandarījumu pauda Guntis Blumbergs.

Savukārt anesteziologs, reanimatologs un Saeimas deputāts Gundars Daudze pasākumā akcentēja: “Viss jau sākās ne tikai pavasarī, kad iesniedzām pieteikumu finansējuma saņemšanai - viss sākās ar lielu komandas darbu un dokumentācijas sagatavošanu, lai būtu iespēja pretendēt uz Eiropas Savienības nākamā plānošanas perioda finansējumu. Man bija tas gods un iespēja kopā ar slimnīcas kolektīvu un vadību pārstāvēt slimnīcu Veselības ministrijā, jo katra pozīcija bija jāaizstāv. Tas mums ir izdevies ļoti labi. Šīs iekārtas līguma parakstīšana ir pirmais solis investīciju projekta realizācijai, un aktīvs darbs pie finansējuma apguves notiks līdz pat 2022.gadam. Investīciju projekta finansējumu paredzēts izmantot visai Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai, tādejādi tiks veikti ieguldījumi ne tikai Ventspils, bet arī Talsu slimnīcā, no kā ieguvēji būs visi Ziemeļkurzemes iedzīvotāji. Projekta īstenošanas līgumu parakstījām novembra sākumā, bet darbs pie tā realizēšanas aizsākās jau iepriekš, lai maksimāli optimizētu darba apriti. Tāpēc varu teikt, ka Ventspils ir pilsēta ar rītdienu, bet slimnīcā mēs domājam ne tikai par rītdienu, bet arī par parītdienu. Esmu patiešām lepns par daudzu gadu garumā jau paveikto darbu un novēlu, lai visi plāni arī turpmāk izdodas! Vienmēr esmu teicis, ka mūsu slimnīca dodas pareizā virzienā un tas ir uz priekšu un uz augšu.”

ERAF projekta piešķirtā finansējuma ietvaros Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca plāno būtiski modernizēt Diagnostikas nodaļu, nomainot pašreizējās iekārtas, kuras kalpojušas jau 10 gadus pret jaunām, mūsdienīgām iekārtām. Jau 2018. gada pirmajā pusē plānots iegādāties arī jaunu ultrasonogrāfu, rentgenu, mamogrāfijas un endoskopijas iekārtas.

FOTO: Juris Presņikovs

04.12.2017.