Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē svinīgi atklāta datortomogrāfijas iekārta

7.septembrī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē, svinīgi tika atklāta jaunā datortomogrāfijas iekārta Siemens Somatom go.Up.

Uz svinīgo iekārtas atklāšanas pasākumu ieradās iekārtas piegādātāja pārstāvji no Siemens Healthcare Oy, Ziemeļkurzemes reģionālas slimnīcas anesteziologs, reanimatologs un Saeimas deputāts Gundars Daudze, Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols, Rojas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Haralds Voldemārs, kā arī SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valde un citi viesi.

Svinīgo pasākumu atklāja SIA “Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīca” valdes locekle, Talsu filiāles vadītāja Kristīna Bidzāne. Runā Kristīna teica lielu paldies visiem, kuri līdzdarbojās, lai tiktu realizēts šis projekts: “Vēlos teikt lielu paldies ikvienam kurš palīdzēja un iesaistījās šī projekta tapšanā. Liels paldies Gundaram Daudzem par līdzdarbību, paldies Ventspils pilsētas pašvaldībai par iesaistīšanos, paldies arī Talsu novada pašvaldībai par atbalstu un diagnostikas nodaļas kolektīvam. Šī jaunā iekārta paver plašākas diagnostikas iespējas, ātrāku un kvalitatīvāku izmeklējumu, iespēju jau agrīnā stadijā atklāt onkoloģiskās saslimšanas, lai pacients varētu savlaicīgi uzsākt ārstēšanos. “.

Lielu atbalstu SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” saņem no pašvaldībām. Savā runā Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols minēja, ka viņam ir liels gods jau otro reizi šogad būt kopā šādā priecīgā notikumā: “Lai sasniegtu šādu mērķi ir jāievēro četri priekšnosacījumi – sapnis, iespēja, komanda un drošība. Sapnis, jo par šādu iekārtu sapņo daudzas ārstniecības iestādes. Iespēja, jo tikai pateicoties Eiropas Savienības piešķirtajam finansējumam bija iespēja iegādāties šo iekārtu. Komanda, jo kopā ar stipru komandu var noiet šo sarežģīto ceļu līdz mērķim. Un visbeidzot drošība, jo Talsu novada iedzīvotājiem ir pieejami augstas kvalitātes diagnostiskie izmeklējumi. Vēlos pateikties Gundaram Daudzem par ieguldīto darbu, ne tikai šajā projektā, bet arī citos būtiskos jautājumos.”. Savukārt Rojas novada priekšsēdētājas vietnieks Haralds Valdemārs novēl slimnīcai: “Lai Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas kolektīvs nepārstāj darīt tik daudz laba, jo viss labais reiz nāk atpakaļ. Kolektīva acīs ir redzams prieks un gandarījums, kad ir palīdzēts kādam izveseļoties. Es novēlu, lai visi izmeklējuma rezultāti ar šo jauno datortomogrāfijas iekārtu ir – vesels, pilnīgi vesels un ideāli vesels! ”.

Rūpējoties par agrīno onkoloģisko diagnostiku, iekārta ir nokomplektēta ar datorizētu plaušu veidojumu atrašanas programmatūru, kura automātiski iezīmē tos veidojumus, kuriem nepieciešama īpaša uzmanība. Programma ir papildināta ar atrasto un iezīmēto aizdomīgo veidojumu 3D analīzes programmu, kura iespējo šo veidojumu sadalīšanu apakšstruktūrās, papildinot ar tilpuma un izmēru mērījumiem. Pacienti ātrāk saņem radiologa slēdzienu un nepieciešamības gadījumā ātrāk uzsāk ārstēšanos programmās, kurām valsts un pašvaldība pievērš īpašu uzmanību – onkoloģijā jeb vēža ārstēšanā.

Iekārtas piegādātāji, Siemens diagnostikas nozarē darbojas jau vairāk nekā 125 gadus 138 pasaules valstīs. Šajā laikā Siemens ir pilnveidojis savu darbību un noteicis augstus standartus veselības aprūpes iekārtu izstrādē, sekmējot kā kompānijas, tā visas sabiedrības labklājības attīstību. Siemens veicina jaunāko medicīnas tehnoloģiju un IT risinājumu integrāciju, apvienojot to ar konsultācijām un servisu.

Iekārta tika iegādāta pateicoties Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadībai un ERAF projekta komandai, Ventspils pilsētas pašvaldībai, kā arī Saeimas deputāta, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas anesteziologa, reanimatologa Gundara Daudzes aktīvai līdzdalībai ERAF projekta “SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” izstrādes ietvaros.

 Foto (no labās) SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāles virsārste, anesteziologs, reanimatologs Svetlana Serpāne, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes locekle, Talsu filiāles vadītāja Kristīna Bidzāne, Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" anesteziologs, reanimatologs, Saeimas deputāts Gundars Daudze. 

 Foto (no labās) SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" projektu vadītāja Kristīne Puriņa, Talsu komersantu kluba valdes locekle Jana Kalēja, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāles virsārste, anesteziologs, reanimatologs Svetlana Serpāne, Rojas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Haralds Valdemārs, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes loceklis, flebologs, ķirurgs Dainis Gīlis, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes locekle, Talsu filiāles vadītāja Kristīna Bidzāne, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" anesteziologs, reanimatologs, Saeimas deputāts Gundars Daudze, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētājs Juris Lācis, Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāles radiologs, diagnosts Leontīne Jākobsone, Talsu novada domes izpilddirektors Modris Jaunvalks, pārstāvji no Siemens Healthcare Oy Kārlis Apinis un Jānis Apinis,  SIA “Ziemeļkurzemes  reģionālā slimnīca” Talsu filiāles rezidente radiologs Anda Pramalte.

10.09.2018