Ventspils slimnīcā topošās māmiņas var iemūžināt bērniņa attīstību ar 3D un 4D ultrasonogrāfijas izmeklējumu

Sekojot medicīnas tehnoloģiju attīstībai un rūpējoties par sieviešu veselību, it īpaši par grūtnieču aprūpi, ir iegādāta moderna ultrasonogrāfijas iekārta ar iespēju iegūtos rezultātus apskatīt un ierakstīt 3D un 4D formātā.

Ultrasonogrāfijas (USG) iekārta iegādāta ERAF projekta “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros.

Iekārtai ir virkne ieguvumu profesionālā līmenī speciālistiem, kā arī pacientiem, piemēram, topošajiem vecākiem tagad ir iespēja ieraudzīt mazulīša attīstību grūtniecības laikā 3D krāsainos un telpiskos attēlos un 4D attēlos jeb video. Iekārta dod iespēju iegūt ļoti skaidrus un informatīvus 2D USG attēlus, kā arī 3D un 4D attēls ļauj labāk apskatīt dažas struktūras zem dažādiem leņķiem, kas nav iespējams, veicot izmeklējumu divdimesiju režīmā. Novērojot, piemēram, pataloģiju attīstību, ir iespējams savlaicīgi sastādīt dzemdību plānu un bērna ārstēšanas plānu pēc dzimšanas. Pie ginekoloģiskām saslimšanām šādi izmeklējumi nereti var aizstāt nepieciešamību veikt magnētiskās rezonanses izmeklējumus, kas finansiāli ir krietni dārgāki un uz kuriem ir ilgāks gaidīšanas laiks.

Jauniegādātā iekārta ļauj slimnīcā strādājošajiem ginekologiem-dzemdību speciālistiem rūpīgāk un ātrāk diagnosticēt saslimšanas, kā arī topošajām māmiņām izmeklējuma laikā ir iespēja uzņemt 3D un 4D attēlus un video, kurā redzamas pirmās mazuļa kustības, sejas vaibsti un mīmikas.

Arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ginekologs-dzemdību speciālists Sergejs Gurjanovs uzver, ka veicot šo izmeklējumu, var skaidri redzēt bērniņa ekstemitātes,deguntiņu, actiņas un sekot līdzi sejas mīmikām. Protams, USG laikā tiek veikta bērniņa veselības pārbaude, kuras laikā ir brīnišķīga iespēja uzņemt pirmos foto attēlus, ko pievienot ģimenes albumam. Visskaidrākie izmeklējuma attēli iegūstami no 24-30 grūtniecības nedēļām, taču vienmēr pastāv iespēja, ka izmeklējuma laikā bērniņš var aktīvi kustēties vai atrasties pozā, kurā nav iespējams saskatīt sejiņu.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacientus pieņem ginekoloģe-dzemdību speciāliste Dr. Natālija Lapa un Maija Porniece, kā arī ginekoloģe-reproduktoloģe, speciāliste neauglības ārstēšanā Dr. Valerija Magomedova. Pieteikties uz konsultāciju un USG izmeklējumu var zvanot uz slimnīcas reģistratūru, pa tālruni 636 24665.

11.07.2019.