Atbalstīti grozījumi ERAF projektā “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība”

15. aprīlī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) pēc Veselības ministrijas saskaņojuma ir atbalstījusi SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” iesniegtos grozījumus ERAF projektā “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” (turpmāk - Projekts).

Grozījumu nepieciešamība saistīta ar Rehabilitācijas nodaļas, slēgtas Uzņemšanas nodaļas un Laboratoriijas pārbūves funkcionālo risinājumu izmaiņām. 

Projekta grozījumi ļaus slimnīcai realizēt divas ļoti apjomīgas būvdarbu komponentes, kas būtiski uzlabos medicīnas pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Ziemeļkurzemes reģionā – jaunas Rehabilitācijas nodaļas izveidi un kompleksu Laboratorijas un Uzņemšanas nodaļas pārbūvi.

Rehabilitācijas nodaļas būvniecību Pētera ielā 33 plānots uzsākt 2020. gada vasarā. Jaunajā Rehabilitācijas nodaļā paredzētas 8 dienas stacionāra gultas, plaša fizioterapijas zāle ar speciāliem rehabilitācijas trenažieriem, rehabilitācijas baseins ar paceļamo grīdu, ūdens procedūras, fizikālās procedūras, sāls istaba, ergoterapijas, logopēda un citu funkcionālo speciālistu kabineti. Līdz ar jaunās nodaļas izveidi rehabilitācijas pakalpojumi kļūs iedzīvotājiem pieejamāki, daudzveidīgāki un nodrošinās mūsdienīgu veselības aprūpi tuvu savai dzīves vietai. Īpaši tiks uzlabota un attīstīta stacionāra un dienas stacionāra pacientu rehabilitācijas pakalpojumu kvalitāte un dažādība, kā arī pilnveidoti ambulatorie pakalpojumi.

Projekta ietvaros paredzēts veikt būtiskas izmaiņas Uzņemšanas nodaļas plānojumā, pārveidojot to par slēgtu Neatliekamās medicīnas nodaļu ar nodalītām plānveida un akūto pacientu plūsmām. Šādā nodaļā tiks daudz kvalitatīvāk nodrošināta pacientu šķirošana jeb triāža, lai uzlabotu pacientu drošību un neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas kvalitāti akūtajiem pacientiem, ierobežotu infekciju izplatību. Nodaļā tiks izveidota arī akūto pacientu zāle, kurā pacientus būs iespējams izvietot uz guļratiem un pieslēgt pie novērošanas monitoriem, tādējādi nodrošinot pacientiem drošākus un diskrētākus apstākļus.

Apjomīga modernizācija skars arī Ventspils slimnīcas Laboratorijas ēku, kurā nav veikti remonti kopš 1998. gada. Laboratorijas ēka pārbūves rezultātā tā tiks savienota ar slimnīcas galveno korpusu, izveidojot pacientiem ērti pieejamu, no galvenās reģistratūras nodalītu, ambulatoro laboratoriju. Laboratorijas analīžu apstrādes un darba telpas tiks modernizētas, nodrošinot darba vides atbilstību starptautisko standartu prasībām. Laboratorijas un Uzņemšanas nodaļas pārbūves būvprojekta izstrāde plānota 2020. – 2021. gadā, savukārt būvdarbi – 2022. – 2023. gadā.

Rehabilitācijas nodaļas vizualizācija. projektētājs: SIA ,,OZOLA & BULA, arhitektu birojs” (skats no Pētera ielas)

Uzņemšanas nodaļas un Laboratorijas pārbūves vizualizācija. skices izstrādātājs: SIA “Arhos” (skats no Vasarnīcu ielas)

21.04.2020.