Jaunās rehabilitācijas nodaļas būvniecība turpinās

Lai attīstītu Rehabilitācijas nodaļas pakalpojumu klāstu un nodrošinātu mūsdienīgus pakalpojumus vienuviet, turpinās jaunās Rehabilitācijas nodaļas būvniecības darbi.

Šā gada 20.jūlijā tika noslēgti Rehabilitācijas nodaļas būvniecības un būvuzraudzības līgumi Ventspils slimnīcā un jau augustā tika uzsākta būvniecība - veikti objekta sagatavošanas darbi, koku zāģēšana, bruģa un esošo laternu demontāža, būvlaukuma iekārtošana.

Oktobrī tika uzsākti darbi pie pamatu izbūves - veikta pamatu stiegrošana, veidņu uzstādīšana un betonēšana. Tāpat uzsākta šķembu kārtas, kā arī ūdens un kanalizācijas tīklu izbūves darbi. SIA “Ventspils siltums” izbūvējis siltumtrases pieslēgumu objektam un šobrīd norit aktīvi hidroizolācijas darbi 'nākotnes' baseina plātnes pamatu izbūvei.

Noslēdzot pirmās kārtas būvniecību jeb pamatu izbūvi, drīzumā tiks uzsākti arī sienu mūrēšanas darbi, kuru noslēgumā SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” svinīgi iebūvēs arī laika kapsulu ar vēstījumu.

SIA “OZOLA & BULA, arhitektu birojs” izstrādātais būvprojekts paredz divu stāvu piebūves izbūvi pie esošās slimnīcas ēkas Pētera ielā 33. Jaunajā Rehabilitācijas nodaļā paredzētas 8 dienas stacionāra gultas, plaša fizioterapijas zāle ar speciāliem rehabilitācijas trenažieriem, rehabilitācijas baseins ar paceļamo grīdu, ūdens procedūras, fizikālās procedūras, sāls istaba, ergoterapijas, logopēda un citu funkcionālo speciālistu kabineti.

Rehabilitācijas nodaļas būvniecība tiek veikta ERAF projekta "SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" veselības aprūpes infrastruktūras attīstība" ietvaros un būvniecību plānots veikt 2020.- 2021. gadā. Līdz ar jaunās nodaļas izveidi rehabilitācijas pakalpojumi kļūs iedzīvotājiem pieejamāki, daudzveidīgāki un nodrošinās mūsdienīgu veselības aprūpi tuvu savai dzīves vietai. Īpaši tiks uzlabota un attīstīta stacionāra un dienas stacionāra pacientu rehabilitācijas pakalpojumu kvalitāte un dažādība, kā arī pilnveidoti ambulatorie pakalpojumi.

Foto: SIA "Ostas celtnieks"

5.11.2020.