Talsu slimnīcā iegādāta jauna, mūsdienīga digitālā rentgena iekārta

2020. gada nogalē SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Talsu filiālē piegādāta un uzstādīta jauna, mūsdienīga digitālā rentgena iekārta SIEMENS Multix Impact ar diviem detektoriem. Jauno iekārtu atzinīgi novērtē Talsu filiāles speciālisti, īpaši akcentējot Latvijā pirmo integrēto video kameru attēlu centrēšanai, kā arī attēlu kvalitāti.

Iekārtā ir visas augstākās klases rentgena iekārtu funkcionalitātes - automātiskā centrēšanas saglabāšana, mainot galda un stāvstatīva augstumu; automātiskā diafragmēšana un automātiski maināma papildu rentgenstaru filtrēšana. Šīs funkcionalitātes ievērojami samazina pacienta apstarošanu ar rentgena stariem. Iekārtas stāvstatīvam un pacienta galdam ir zema rentgenstaru aizture, kas starojuma devas samazina vēl vairāk.

Integrēta video kamera saīsina personāla kontakta laiku ar pacientu un paātrina izmeklējumu veikšanu, kam ir liela nozīme pacientu apkalpošanā un jo īpaši COVID-19 pandēmijas apstākļos. Jaunā rentgena iekārta ir pilnīgi integrēta Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas attēlu aprites sistēmā, ieskaitot arī devas uzskaites un vienotus diagnostikas standartus.

Jaunā rentgena iekārta iegādāta ar Eiropas Savienības reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu projekta "SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" veselības aprūpes infrastruktūras attīstība" ietvaros. Iekārtas iegādes izmaksas ir EUR 162 402,57 (t.sk. PVN), no kurām 85% ir ERAF, 9% - valsts budžeta un 6% - SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" finansējums.

Jāatzīmē, ka SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” gan Ventspils slimnīcā, gan Talsu filiālē regulāri tiek pilnveidota infrastruktūra, nodrošinot iespēju pacientiem saņemt mūsdienīgus pakalpojumus. Infrastruktūras pilnveide tiek veikta, gan piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu, gan ar Ventspils pilsētas pašvaldības un Talsu novada pašvaldības finansējumu, gan ieguldot slimnīcas finanšu līdzekļus.

 

03.01.2020.