Topošajai Rehabilitācijas nodaļai piegādāta rokas rehabilitācijas robottehnoloģijas iekārta

Šonedēļ slimnīcas Rehabilitācijas un fizioterapijas nodaļas speciālisti apgūst piegādāto rehabilitācijas robottehnoloģijas iekārtu, kas sniegs jaunas terapijas iespējas pacientiem ar rokas funkciju ierobežojumiem, kas radušiem dažādu saslimšanu rezultātā.

SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ventspilī norit aktīvi jaunās Rehabilitācijas nodaļas būvniecības darbi, un vienlaikus tiek iegādāts aprīkojums, lai līdz jaunās nodaļas atklāšanai, kas plānota nākamā gada pirmajā pusē, speciālisti būtu mūsdienīgās iekārtas apguvuši un varētu pilnvērtīgi uzsākt darbu.

Iegādātā Armeo Spring iekārta ir rokas ekoskelets ar svara atbalstu darbam trīs dimensijās. Pielāgojams svara atbalsts ir īpaši nozīmīgs, jo ļauj pacientiem jau drīz pēc saslimšanas sākt vingrināt roku, pat ja saviem spēkiem veikt kustību vēl neizdodas. Agrīna rehabilitācija tādejādi veicina ātrāku atlabšanu. Iekārtas galvenais uzdevums ir pilnveidot kustību amplitūdu un precizitāti.

Lai padarītu terapiju intensīvāku un pacientiem motivējošāku, iekārta savienojumā ar datoru veido virtuālu realitāti ar spēles elementiem. Ar datorsistēmas un atgriezeniskās saites palīdzību ir iespējams arī novērtēt pacienta funkcionālo stāvokli, dažādot terapiju, kā arī novērot pacienta progresu dinamikā.

Savukārt pacientiem vēlākos rehabilitācijas posmos rokas kustību kvalitāti palīdzēs uzlabot komplektācijā esošais Armeo Senso modulis, ko veido integrēta kustību un spēka satvēriena sensoru un datora sistēma. Šī iekārta ļaus pacientiem turpināt iesākto darbu jau iepriekš iepazītā virtuālā vidē, turpinot pilnveidot rokas un plaukstas kustību apjomu un koordināciju.

Jaunās, modernās robottehnoloģijas pacientu rehabilitāciju padarīs efektīvāku un aizraujošāku, kā arī pilnveidos un modernizēs terapeitu darbu.

07.10.2021