Talsu slimnīcu oficiāli pieņem ekspluatācijā

Talsu slimnīcu oficiāli pieņem ekspluatācijā

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pirmdien, 8.septembrī saņēmusi aktu par Talsu slimnīcas ēkas pieņemšanu ekspluatācijā.

Talsu novada būvvaldes komisija jaunuzbūvēto ēku apsekoja 5.septembrī. Apsekošanas laikā konstatēts, ka visi padarītie darbi atbilst projektam un ir izpildīti labā kvalitātē, kas bija par pamatu pozitīva atzinuma izsniegšanai un akta sastādīšanai. Tādejādi ēkas jaunbūve ar 8.septembri ir oficiāli pieņemta ekspluatācijā. Jaunizbūvētās slimnīcas ēkas atklāšana paredzēta 30.septembrī.

Jaunajā Talsu slimnīcā varēs saņemt daudz kvalitatīvāku veselības aprūpi mūsdienīgos apstākļos, bet slimnīcas darbinieki varēs strādāt 21.gadsimta prasībām atbilstošā vidē. Pateicoties jaunajai slimnīcas ēkai, ir palielinājusies arī mediķu interese strādāt Talsos.

Īpaši patīkami, ka padarīto novērtē arī iedzīvotāji, slimnīcai sūtot sirsnīgus apsveikumus. Piemēram, Talsu novada Valdgales pagasta iedzīvotāja Valentīna Mīlberga raksta: «Sirsnīgi apsveicu ar jauno slimnīcu Talsos! Simtu paldies celtniekiem, sponsoriem, Ventspils un Talsu domei!».

Jau ziņojām, ka jaunās slimnīcas telpās būs 26 gultas vietas iekšķīgo slimību jeb terapijas nodaļā, 10 gultas ķirurģijai, 3 gultas intensīvajai terapijai, 4 gultas dienas stacionāram, kā arī 3 observācijas gultas steidzamās medicīniskās palīdzības punktā. Tāpat jaunajā slimnīcā būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, laboratorija un rehabilitācijas nodaļa. Slimnīcā tiks nodrošināti arī diagnostikas pakalpojumi, tai skaitā rentgenogrāfijas izmeklējumi, datortomogrāfija un ultrasonogrāfija. Darbu turpinās arī grūtnieču aprūpes kabinets un hemodialīzes nodaļa.

 

2014.gada 9.septembrī