Turpinās INCA projekta realizēšana

INCA

Ventspilī turpinās Eiropas Komisijas finansētā starptautiskā projekta INCA (Integrētās aprūpes sistēmas ieviešana Ventspils pilsētā) īstenošana.


Dalībai projektā atsaukušies jau daudzi seniori, kuri aktīvi seko līdzi savam asinsspiedienam un saņem bezmaksas ārstu un sociālā darbinieka konsultācijas.

Projekta ietvaros senioriem trīs reizes nedēļā jānodod asinsspiediena mērījumi. Šiem mērījumiem seko līdzi Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas kardiologi. Ar projekta dalībniekiem regulāri sazinās arī sociālais darbinieks, kurš pārrunā ar tiem visus interesējošos jautājumus. Šīs komunikācijas rezultātā iespējams ne tikai regulāri sekot līdzi senioru veselības stāvoklim, bet arī vairāk integrēt šos cilvēkus sabiedrībā.

Dalībai projektā pieteikusies arī 82 gadus vecā Aija Bumbiere. Seniore priecājas par iespēju piedalīties un atzīst, ka projekta aktivitātes neļauj justies pamestam un ir patīkami sajust rūpes par sevi. Bumbieres kundze uzsver, ka ir apmierināta ar esošo sadarbību starp projektā iesaistītajiem ārstiem un sociālo darbinieku. Seniore priecājās, ka ar sociālā darbinieka palīdzību ir izdeviest atrast palīdzību dzīvokļa uzkopšanai no Sarkanā krusta. Kopumā Bumbieres kundzei projekts liekas ļoti laba iespēja regulāri sekot līdz savam vispārējam veselības stāvoklim un priecātos, ja šādu pakalpojumu būtu iespējams saņemt arī turpmāk.

Kundze, kura vēlējās palikt anonīma uzsver, ka projekts palīdz viņai disciplinēt sevi un sekot līdzi asinsspiedienam. Seniore mudina pārējos būt pozitīvākiem un neslīgt depresijā, kā arī lielāku uzmanību pievērst savai veselībai. Arī šī projekta dalībniece labprāt šādu pakalpojumu saņemtu turpmāk.

Šobrīd projektā aktīvi piedalās seniori no Ventspils, kā arī Talsu novada un paralēli tiek apzināta jaunāka mērķauditorija sākot no 55 gadu vecuma. Ja arī jūs vēlaties pieteikties projektam lūdzam zvanīt pa tālruni 29970025.

INCA projekts tiek īstenots Eiropas Komisijas Informāciju un Komunikāciju Tehnoloģijas Politikas atbalsta programmas (ICT PSP) ietvaros (Projekta numurs 621006). Projekta realizētājs Ventspilī ir Ventspils pilsētas Sociālais dienests un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Vairāk informācijas par projektu var atrast mājas lapā www.in3ca.eu.