Apstiprina SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Rehabilitācijas nodaļas telpu programmu

slimnica

2017. gada 29. novembrī Ventspils domes Pilsētas attīstības komisijas sēdē tika skatīts jautājums par SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Rehabilitācijas nodaļas telpu programmu.

ERAF projekta “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros paredzēts izveidot jaunas Rehabilitācijas nodaļas telpas, izbūvējot divu stāvu piebūvi pie slimnīcas ēkas Pētera ielā 33. Jaunajā nodaļā paredzēts izveidot dienas stacionāru ar 10 gultām, plašu un modernu rehabilitācijas zāli, ergoterapijas, fizioterapijas, fizikālās terapijas, audiologopēda un dažādu citu speciālistu kabinetus, fizioterapijas baseinu, ūdens procedūru kabinetus, sāls istabu. Īpaši būs padomāts par apmeklētāju ērtībām un labsajūtu, izveidojot atpūtas telpas, kurās pacients varēs ne tikai atpūsties pēc procedūrām, bet arī veikt dažādas rehabilitāciju un sadzīves prasmju atgūšanu veicinošas aktivitātes.

Rehabilitācijas nodaļas attīstība un rehabilitācijas un fizikālās terapijas pakalpojumu klāsta palielināšana un pieejamības nodrošināšana būs svarīgs ieguvums Ventspils iedzīvotājiem, jo pieprasījums pēc šiem pakalpojumiem arvien straujāk pieaug. Apstiprinātā telpu programma ir pamats projektēšanas uzdevuma izstrādei un iepirkuma dokumentācijas sagatavošanai, lai 2018. gada sākumā varētu izsludināt atklātu konkursu būvprojekta izstrādei. Būvdarbus paredzēts uzsākt 2020. gadā.

Plašāk par projekta plāniem un īstenotajām aktivitātēm aicinām sekot līdzi publicētajām aktualitātēm slimnīcas mājaslapā arhivs.ziemelkurzemesslimnica.lv

30.11.2017.