Talsu slimnīcā uzstādītas jaunas endoskopijas un laparoskopijas iekārtas

slimnica

Veselības aprūpes sistēma skar ikvienu iedzīvotāju, tādēļ kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanai ir nepieciešamas investīcijas ne tikai speciālistu piesaistei, bet arī iekārtu un aprīkojuma iegādei.

Pateicoties Eiropas Savienības fondu piešķirtajam finansējumam, SIA ”Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Talsu filiāle šobrīd strādā ar modernu endoskopijas iekārtu komplektu un laparoskopisko operāciju iekārtu.

Iekārtas bija iespējams iegādāties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros. Projekta finansējuma apguve plānota līdz 2022.gadam un papildus jau iegādātajām iekārtām, Talsu slimnīcai plānots iegādāties arī ultrasonogrāfu, datortomogrāfu, kā arī rentgenogrāfijas iekārtu.

Augstas izšķirtspējas endoskopijas iekārtu komplekts endoskopijas un kolonoskopijas izmeklējumiem nodrošina uzlabotu vizualizāciju un līdz ar to ievērojami precīzāku diagnostiku, īpaši uzsverot agrīno onkoloģisko diagnostiku un ārstēšanu. Īpašais NBI (termina saīsinājums no angļu valodas - Narrow Band Imaging) gaismas filtru režīms ļauj atšķirt patoloģiskus audus no normāliem jau pašā slimības sākumā, izvērtējot mikrokapilāru tīklojumu. Pacientu ieguvums endoskopijas iekārtas modernizācijas procesā ir ātrāki, precīzāki un nesāpīgāki izmeklējumi!

Jaunas vēsmas ieviestas arī operāciju zālē, kurā 27.februārī tika uzstādīta moderna laparoskopiskā operāciju iekārta ginekoloģisko, ķirurģisko un traumatoloģisko operāciju veikšanai. Jaunā iekārta nomainījusi 1999. gadā iegādāto laparoskopisko operāciju iekārtu, kura kalpojusi godam, bet tehnoloģijām un prasībām attīstoties, ir nepieciešama modernāka iekārta. Jaunā iekārta nodrošina ātrāku un kvalitatīvāku operāciju gaitu, kā arī lielākas iespējas speciālistiem. Piemēram, veicot pacientēm minimāli invazīvas ginekoloģiskās operācijas (ar trīs maziem griezieniem ādā līdz 1cm) izpildījums ir kvalitatīvāks, jo izcilā bildes vizualizācija ļauj ātri un precīzi veikt operāciju, tādējādi samazinās kopējais operācijas laiks un narkoze, kas pacientei nozīmē īsāku atveseļošanās periodu un ātrāku atgriešanos darbā.

Šādas tehnoloģijas neaizvieto ārstu, bet gan palīdz noteikt precīzāku diagnozi un veikt manipulācijas, kā rezultātā tiek samazināts izmeklējumu laiks, vienlaicīgi palielinot izmeklējuma apjomu un kvalitāti. Ar mūsdienīgu iekārtu iegādi ieguvēji ir gan pacienti, gan medicīnas speciālisti!

10.04.2018.