Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir pieejama labākās izšķirtspējas mamogrāfijas iekārta

slimnica

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā 25.maijā, plkst. 13:00 tiks svinīgi atklāta jaunā mamogrāfijas iekārta, kā arī pasākuma ietvaros, 1.stāva konferenču zālē plkst. 14:30 ikvienam interesentam būs iespēja klausīties pieredzes stāstus no krūts vēža pacientu atbalsta biedrības “VITA” vadītājas Irinas Janumas

Aicinām interesentus apmeklēt pasākumu, kurā plašāk uzzināsiet par diagnostisko krūts izmeklējumu veikšanas nozīmi!

Digitālā mamogrāfijas iekārta, kas aprīkota ar inovatīvām tehnoloģijām, nodrošina augstu izmeklējuma kvalitāti. Iekārtai ir vislabākie izšķirtspējas rādītāji, kā arī viszemākā starojuma deva standarta izmeklējumiem. Papildu 2D mamogrāfijas skrīningam iekārta ir aprīkota ar 3D tomosintēzes attēlveidošanu, kas ļauj veikt daudz precīzāku diagnostiku.

Mamogrāfijas iekārta iegādāta ERAF projekta “SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros. Būtiskākais, ko ņēmām vērā plānošanas dokumentu un projekta iesnieguma sagatavošanas posmā ir nepieciešamība iegādāties modernas un augstas izšķirtspējas iekārtas tieši onkoloģisko slimību agrīnai diagnosticēšanai. Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldībai, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadībai, kā arī Saeimas deputāta, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas anesteziologa, reanimatologa Gundara Daudzes aktīvai līdzdalībai, Veselības ministrija akceptēja mamogrāfijas iekārtas ar tomosintēzi iegādi, kas nodrošina daudz precīzāku diagnostiku nekā standarta 2D mamogrāfijas iekārtas. Ventspils šobrīd ir vienīgā reģionālā slimnīca, kurā veic mamogrāfijas izmeklējumus ar tomosintēzi, šis pakalpojums līdz šim bija pieejams tikai Rīgas ārstniecības iestādēs.

25.05.2018.