Iepazīstināja ar jaunajām medicīniskajām iekārtām Talsu slimnīcā

slimnica

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē 30.maijā svinīgi tika atklātas divas medicīniskās iekārtas, kas sniedz ieguvumus ne tikai medicīnas personālam ikdienas darbā, bet arī pacientiem precīzākus diagnostiskos izmeklējumus un manipulācijas.

30.maijā, plkst. 14:00, Talsu filiāles slimnīcas 1.stāva konferenču zālē (blakus reģistratūrai) atklāja endoskopijas un laparoskopijas iekārtas. Pateicoties Eiropas Savienības fondu piešķirtajam finansējumam, SIA ”Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Talsu filiāle var strādāt ar modernu endoskopijas iekārtu komplektu un laparoskopisko operāciju iekārtu.

Augstas izšķirtspējas endoskopijas iekārtu komplekts endoskopijas un kolonoskopijas izmeklējumiem nodrošina uzlabotu vizualizāciju un līdz ar to ievērojami precīzāku diagnostiku, kas ir īpaši svarīgi agrīnai onkoloģiskai diagnostikai un savlaicīgai ārstēšanai. Savukārt laparoskopijas iekārta nodrošina ātrāku un kvalitatīvāku operāciju gaitu, kā arī lielākas iespējas speciālistiem. Operācijas ar laparoskopijas metodi ir pacientam saudzējošas. Tās tiek veiktas ar minimāliem griezumiem, nelielā dobumā ievadot instrumentus ar kameru, kas ļauj ķirurgam veikt operācijas vizualizāciju skatot palielinājumā monitorā. Šādas operācijas būtiski samazina sāpes pēcoperācijas periodā un pacientam ļauj ātrāk atgriezties ikdienas dzīvē.

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldībai, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadībai, kā arī Saeimas deputāta, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas anesteziologa, reanimatologa Gundara Daudzes aktīvai līdzdalībai, Veselības ministrija akceptēja iekārtu iegādi. Iekārtas bija iespējams iegādāties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros. Projekta finansējuma apguve plānota līdz 2022.gadam un papildus jau iegādātajām iekārtām, Talsu slimnīcai plānots iegādāties arī ultrasonogrāfu, datortomogrāfu, kā arī rentgenogrāfijas iekārtu.

Informējam, ka Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija.

Fotoattēli un video var tikt izvietoti Talsu novada domes portālā www.talsi.lv un SIA ,,Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” portālā arhivs.ziemelkurzemesslimnica.lv, kā arī slimnīcas sociālo tīklu kontos Facebook.com, Twitter.com, un Instagram.com.

Jums ir tiesības pieprasīt neizmantot vai dzēst, ja tas ir tehniski iespējams, minēto fiksāciju ar Jūsu personas datiem.

Pārzinis: Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Inženieru iela 60, Ventspils, LV – 3601, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

29.05.2018.