Ventspils slimnīcā pieejami augstas kvalitātes rentgenogrāfijas izmeklējumi

slimnica

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas gads iesākās darbīgi, rūpīgi plānojot medicīnisko iekārtu iegādes ERAF projekta “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” finansējuma apguves ietvaros.

Pavisam nesen vēl svinīgi atklājām magnētiskās rezonanses un mamogrāfijas iekārtu, savukārt 8.jūnijā plkst.11:00 atklāsim rentgenogrāfijas iekārtu slimnīcas 1.stāva konferenču zālē.

Jaunā stacionārā digitālā radiogrāfijas iekārta nodrošina universālas rentgena caurskašu iekārtas funkcijas, ar kuru var veikt gan visas caurskašu iekārtas manipulācijas, gan endoskopiskās un uroloģiskās procedūras, visa mugurkaula izmeklējumus zem slodzes, tēmētos uzņēmumus u.c. Iekārta ļauj veikt visa veida izmeklējumus no galvas līdz kājām bez pacienta pozīcijas maiņas, jo pacienta galdu iespējams regulēt nepieciešamajā augstumā un leņķī. Iekārta aprīkota ar stāvstatīvu vertikālajām ekspozīcijām, kas ļaus veikt kvalitatīvus izmeklējumus gulošiem pacientiem. Vēl iekārta ir aprīkota ar programmatūru ortopēdijas attēlu automātiskai savietošanai un kājas vai mugurkaula attēlošanai visā garumā.

Ar šo iekārtu iespējams veikt arī rentgenoskopiskos izmeklējumus, tādējādi līdzšinējo divu iekārtu – rentgena un rentgenoskopa vietā iespējams strādāt ar vienu iekārtu, kas ir liels ieguvums, gan pacientiem, gan medicīnas speciālistiem.

Iekārta nepieciešama neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai un diagnostisko izmeklējumu veikšanai pacientiem, nodrošinot kvalitatīvus, precīzus un mūsdienu diagnostiskas metodēm atbilstošus digitālos rentgena un caurskašu izmeklējumus.

Pasākuma ietvaros, piedāvājam medicīnas speciālistiem apmeklēt izglītojošu semināru “Radioloģisko izmeklējumu aktualitātes”:

  • 13:00 – 13:45 “Radioloģisko izmeklējumu iespējas pie akūtajiem stāvokļiem pediatrijā” (1 TIP) – pasniedz Dr. Ilze Apine, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas radiologs, diagnosts, BKUS Diagnostiskās radioloģijas dienesta vadītāja;
  • 14:00 – 14:45 Rentgenoloģisko izmeklējumu izvēle ikdienas praksē (1 TIP) – pasniedz Dr. Elizabete Kadakovska, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas radiologs, diagnosts.

Apmeklējot semināru, medicīnas speciālistiem ir iespējams saņemt sertifikātu ar tālākizglītības punktiem. Ņemot vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, lūgums dalību pieteikt līdz 7.jūnijam. Lai pieteiktos semināram aicinām iepriekš pieteikties pa tālruni 63620982 vai e-pastā Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , norādot vārdu, uzvārdu, specialitāti, kontaktinformāciju saziņai (telefona nr. un/vai e-pasta adrese). Seminārs ir bezmaksas.

06.06.2018.