Ventspils Dzemdību nodaļā uzplaukuši koši ziedi

Vasaras beigas iesākām ar skaistu projektu – Dzemdību nodaļas palātu atjaunošanu, kuras ietvaros šobrīd ir uzziedējušas 8 telpas ar skaistiem ziedu motīviem. Ziedu palātas pieejamas šādos ziedu motīvos - rozes, peonijas, rudzupuķes, magones, lavanda, ābeļziedi, saulespuķe un margrietiņas.

Remontdarbi tika veikti ERAF projekta “SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros, atjaunojot 6 dzemdību palātas un pirmsdzemdību telpas. Telpās tika veikts kosmētiskais remonts, nomainīti gaismekļi uz energoefektīviem un resursus taupošiem, atjaunota ugunsdzēsības signalizācija un iekšējie vājstrāvas tīkli, kā arī nomainītas mēbeles (skapji, gultas). Savukārt par Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas finansējumu ir atjaunotas vēl 2 papildu palātas un vienotā dizainā arī turpmāk plānojam izremontēt atlikušās nodaļas palātas.

Pieminēsim, ka ne tikai mūsdienīgu, bet arī drošu vidi veido mediķu komandas darbs un iekārtu nodrošinājums, ar kura palīdzību ir iespējams sniegt visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Pēdējo gadu laikā ERAF projekta ietvaros esam uzlabojuši arī tehnoloģisko nodrošinājumu Dzemdību un Ginekoloģijas nodaļās.

Lai uzlabotu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu dažādu komplikāciju gadījumos, 2018. gadā Dzemdību nodaļa tika papildināta ar jaunu fototerapijas iekārtu, kas mazina jaundzimušo dzelti. Iekārta ir ļoti efektīva un īsā laikā spēj normalizēt bilirubīna līmeni mazulīša organismā dažu procedūru laikā. Ja iepriekš viena fototerapijas procedūra tika veikta pat 24 stundu garumā, tad šobrīd tā ilgst vidēji 4 stundas, pateicoties cirkulārajai fototerapijai. Tāpat tika iegādāta jauna plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta un sildīšanas matracis, kurš tiek izmantots priekšlaicīgi dzimušajiem mazuļiem, lai palīdzētu uzturēt nepieciešamo siltumu. Savukārt ķeizargriezienu zālei iegādāts jauns operāciju galds, operāciju lampa un anesteziologa konsole.

Ginekoloģijas nodaļā šogad tika iegādāta moderna ultrasonogrāfijas iekārta ar iespēju iegūtos rezultātus apskatīt un ierakstīt 3D un 4D formātā. Plašāk par ultrasonogrāfijas iekārtas iespējām var izlasīt šeit: https://ej.uz/imru

2019. gads Dzemdību nodaļā aizvadīts ar dažādiem jauninājumiem, kā arī ar daudziem sirsnīgiem brīžiem, atsaucot atmiņā ne tikai tradicionālo mazuļu salidojumu “Esmu dzimis Ventspilī!”, bet arī mūsu pilsētas rokdarbnieču darināto zābaciņu dāvinājumu no pensionāru biedrības “Ventspils Liedags”, kuru čaklās rociņas šogad bija izgatavojušas rekordlielu skaitli – 160 adītu zābaciņu! Adītus un tamborētus zābaciņus saņēmām arī no citu pilsētnieču čaklajām rociņām, tapēc sakām lielu jo lielu paldies visiem par rūpēm un ielikto mīlestību košajos darbiņos.

Katra daļiņa, ko veidojam un attīstām kopumā, veido drošu un mājīgu vidi jaunajām ģimenēm, sagaidot savu atvasīti Ventspilī. Lepojamies ar paveikto, īpaši izceļot mūsu Dzemdību nodaļas sirdi – kolektīvu! Tieši viņi ir tie, kas Jūs aprūpēs jau no pašas pirmās tikšanās reizes līdz pat mazulīša ienākšanai pasaulē. Pateicamies visiem par uzticību, izvēloties bērniņu dzemdēt Ventspilī!

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis novēl: “Lai visiem būt laba veselība un slimnīca būtu jāapmeklē tikai profilakses nolūkos, protams, dzemdības - tas ir priecīgs notikums, tādēļ novēlu, lai Latvijā dzimst daudz bērniņu un lai viņi neslimotu!”

 

10.12.2019.